Keresés
Ploeger Oxbo , Byron és Pixall Vervaet
Joskin Permastore Redrock
PLOEGER


ploegerlogo_n.gif


b111_02.jpgA holland Ploeger cég 1960-ban kezdte meg tevékenységét zöldbab és spenót betakarítógépek gyártásával.

Az első generációs zöldbab betakarítógépek fejlesztése kapcsán a még ma is kapható BP 700-as zöldbab betakarítógépeket kezdték el gyártani. Egy új koncepció alapján fejlesztették ki a BP 2000-es, majd 2004-ben a BP 2100-as zöldbab betakarítógépet. 


A folyamatos fejlesztések és a változó igények eredményeként elkezdték a zöldborsó betakarítógépek gyártását is. Ezen sorozat első, nagy sikerű tagja az EPD-490-es volt. A folyamatos fejlesztés és üzemi tapasztalatok eredményeként 1989-től az EPD-520 típust, majd 2000-től pedig az EPD-530-as típust kezdték gyártani.2003-ban a betakarítás egy új területén kezdtek dolgozni; önjáró burgonya betakarítógépet fejlesztettek. 2004-től már sorozatban gyártják az AR-4B típusú burgonya betakarítókat. Mára a Ploeger Európa legnagyobb, konzervipari növényeket betakarító gépek gyártójává nőtte ki magát. A Ploeger termékek vásárlásakor Ön egy olyan gépbe ruház be, amely jellegzetességei közzé nemcsak a maximális teljesítmény és minőség tartozik, hanem csekély karbantartási igény, kismértékű értékcsökkenés és magas szintű működési megbízhatóság is társul.

b111_04.jpg    b111_05.jpg


Zöldborsó betakarítógépek:

A Ploeger által gyártott EPD-490 / 520 / 530-as
zöldborsó betakarítógépek felépítésének és működésének általános jellemzői: 

b111_07.jpg    b111_08.jpg

A betakarítógépre csatlakoztatott  adapter kíméletesen fésüli le a borsóhüvelyeket a szárról. Az adapterre szerelt talajgörgő biztosítja a felszedő fésű állandó távolságát a talajtól.  A ferde-felhordó szalagok a leválasztott borsóhüvelyeket az etetőnyíláson át a cséplődobba továbbítja. A fő és szatelit verődobok lapátjai az anyagot kíméletesen a rostadob belső falához dörzsölik, aminek hatására a borsóhüvelyek felnyílnak. A szemek a rosta dobon át a rázóponyvákra (manson szalag) kerülnek. Ez elősegíti a borsószemek különválasztását a borsóhüvely és levéldaraboktól. A manson szalagról a borsószemek a középső gyűjtőszalagra kerülnek majd az alsó szívóventilátor tisztítása után  a serleges felhordó szállítja az előtisztított borsószemeket a podderhálóval vagy podderdobbal felszerelt másodlagos tisztítószerkezetbe. A tökéletes tisztaság elérése érdekében a podderháló/podderdob munkáját egy felső tisztítóventillátor is segíti. A gép minden forgó egységének fordulatszáma a fülkéből állítható és azok munkája a fülkében követhető.  


Zöldbab betakarítógépek:

A Ploeger által gyártott BP zöldbab betakarítógépek felépítésének és működésének általános jellemzői:

b111_03.jpgA betakarítógépre csatlakoztatott zöldbab adapter kíméletesen fésüli le a hüvelyeket a szárról. A szárakról leválasztott zöldbab a ferdefelhordón keresztül egy többlépcsős tisztítórendszeren keresztül jut a terménygyűjtő tartályba. A tisztítási fázisokban a gép folyamatosan választja le a terményről a betakarítás közben leválasztott levél-és szármaradványokat. A tisztítási fázisokban résztvevő szalagok és ventilátorok fordulatszáma a fülkéből szabályozható és figyelemmel kísérhető. A többlépcsős tisztítási folyamat kíméletes, tiszta zöldbab betakarítást eredményez.

További információ itt!
Ploeger: Betakarítógép, Zöldborsó, Zöldbab, Adapter, Asztal. EPD 490, EPD 520, EPD 530, BP 2000